Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Vakopleiding Payroll Services


Ben je een ambitieuze salaris- en/of personeelsadministrateur? Heb je ervaring op het gebied van arbeid en beloning, wellicht zelfs al PDL® op zak, en wil je je verder specialiseren? Met het Asssociatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) kom je verder!

Met (VPS®) ben je gevorderd op het gebied van loonadministratie met het accent op fiscaliteit, sociale zekerheid en arbeidsrecht. Je bent opgeleid in onder meer HR-beleid, ICT, financiële administratie, accounting en budgettering. Daarnaast weet je de wettenbundels te hanteren en ben je getraind in communicatieve vaardigheden.

Met het Associatiediploma VPS® als bagage adviseer je over flexibele arbeidsvoorwaarden en fungeer je als spil tussen de HR-afdeling, de financiële afdeling en de salarisadministratie. Kortom het diploma voor de allround payroll professional!

Studieprogramma

       
Loonheffingen 10 lessen van 3 uur Sept ‘22 - Dec ‘22 Examen: dec ‘22
Arbeidsrecht & Sociale zekerheid 8 lessen van 3 uur Jan ‘23 - Mrt ‘23 Examen: mrt’ 23
Personeel, Organisatie 4 lessen van 3 uur Mrt ‘23 - Apr ‘23 Examen: apr ‘23
Beroepscommunicatie 4 lessen van 3 uur Mei ‘23 - Jun ‘23 Examen: juni ‘23

Module Loonheffingen niveau 5

Als je gaat werken op de loonadministratie, is het van belang dat je kennis hebt van de loonaangifte, de regelgeving van de dienstbetrekking en de daarbij horende loonheffingen. Ook de werkkostenregeling, loonheffing, premies en inkomstenbelasting zijn onderwerpen die je moet beheersen. Met het certificaat Loonheffingen niveau 5 heb je deze kennis niet alleen in huis, maar kun je deze ook toepassen.

Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 5

Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 5 biedt extra bagage voor de personeels- en salarisadministrateur met ambitie. Arbeidsrecht, de arbeidsovereenkomst, cao, sociale zekerheid, arbeidsongeschiktheid en werkloosheid zijn onderwerpen die je leert toepassen.

Module Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 5

Personeelsmanagement kan niet zonder gedegen kennis op het gebied van organisaties. De onderwerpen die aan bod komen zijn o.a. het analyseren van de missie, visie en doelstellingen van een organisatie. Daarnaast leer je methodieken van budgettering toepassen. Uiteraard wordt er aandacht besteed aan het aansturen en motiveren van personeel.

Beroepscommunicatie VPS®niveau 5

Met het certificaat Beroepscommunicatie VPS® niveau 5 laat je zien dat de communicatievaardigheden zoals uitleg geven aan medewerkers, advies geven aan het management en overtuigen van de directie, tot in de puntjes beheerst.

Opleidingsniveau

Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met HBO Associate degree (HBO-ad). Als vooropleiding is de opleiding Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL®) gewenst.

Startdatum

VPS® wordt klassikaal gegeven op onze leslocatie in Veenendaal, op de woensdagavond van 19.00 tot 22.00 uur, start 21 september 2022.

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 7-9 uur huiswerk per les.

Cursuskosten

Cursusgeld € 2.750, boekengeld € 790 , examengeld voor VPS® € 217 per module m.u.v. Beroepscommunicatie € 259 per module. Het is ook mogelijk een losse module te volgen. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Ontvang je een uitkering van het UWV? Is scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV jouw opleiding. Manuels Opleidingen heeft een raamovereenkomst Inkoopkader Scholingsdiensten en voldoet hiermee aan alle door het UWV gestelde eisen.

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Al 80 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Bijzonderheden

Indien je in het bezit bent van het Asssociatiediploma Vakopleiding Payroll Services (VPS®) kun je je inschrijven in het Register van het NIRPA. Na registratie bij het NIRPA mag je de NIRPA-titel RPP voeren. NIRPA waakt o.a. over de kwaliteit van loonadministrateurs en payroll professionals. Voor meer informatie kijk op www.nirpa.nl. Als geregistreerd salarisadministrateur VPS® laat je aan jouw werkgever of potentiële werkgever zien dat jouw kennis met betrekking tot het vakgebied up-to-date is en dat je je eigen ontwikkeling serieus neemt.

Inschrijven Studievoorwaarden