Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Basiskennis Boekhouden

Wil je de boekhouding voeren van een kleine organisatie? Of ga je voor jezelf beginnen en wil je zelf je boekhouding doen? Wellicht besteed je de boekhouding uit, maar wil je grip op de zaak houden? Met het Associatiediploma Basiskennis Boekhouden heb je kennis op bedrijfsfinancieel vlak en sta je altijd sterker. Je kunt je eigen vermogen berekenen en journaalposten maken van de belangrijkste financiële feiten. Je schrikt niet van een kolommenbalans of een voorraadboek. Je kunt een grootboekrekening openen, bijwerken en afsluiten en je weet hoe een verkoopfactuur eruit ziet. BKB® bied je de kennis van en inzicht in boekhouden.

Studieprogramma

De opleiding BKB® heeft 8 bijeenkomsten van drie uur, waarin de volgende onderwerpen aan de orde komen:

Opleidingsniveau

Voor het volgen van BKB® is geen specifieke vooropleiding nodig! De volledige inhoud van de opleiding BKB® wordt ook behandeld in de PDB® module Bedrijfsadministratie.
Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 3. Een diploma BKB® is een goede basis voor de opleiding PDB®.

Startdata

De klassikale lessen zijn te volgen op maandagmorgen, maandagavond van donderdagavond. Ben je een keer verhinderd? Bij voldoende plaats mag je les op een ander dagdeel inhalen!

Vanwege de positieve ervaringen van onze cursisten bieden wij de opleiding BKB ook online aan op dezelfde tijden als de klassikale lessen. Je hebt tijdens de online les de mogelijkheid om vragen te stellen via je microfoon of door het sturen van een chatbericht. Deelname is heel eenvoudig, je hoeft niets te installeren op je computer.

Heb je PDB als einddoel? Start dan in mei 2021 met PDB. De volledige inhoud van de opleiding BKB zit in de PDB module Bedrijfsadministratie! Van onze cursisten gaat 95% na BKB door met PDB. De volgorde waarin je de PDB modulen volgt, maakt niet uit. Heb je alleen BKB als einddoel dan start de opleiding in september 2021.

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 5 uur huiswerk per week.

Bij de start in september kun je je examen BKB® in november 2021 inplannen.

Cursuskosten

Cursusgeld € 450, boekengeld € 55, examengeld € 184. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Studiekosten zijn vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De belastingdienst ziet het cursusgeld, boekengeld en examengeld als scholingsuitgaven. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst!

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Meer dan 75 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Inschrijfformulier Studievoorwaarden