Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Praktijkdiploma loonadministratie

In de opleiding voor het Praktijk Diploma Loonadministratie leer je hoe je een goede loonadministratie moet opzetten. Op basis van actuele stof en praktijkgerichte voorbeelden ontwikkel je inzicht in actuele wet- en regelgeving en de manier waarop die doorwerkt in de loonadministratie. Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig een loonadministratie te voeren, loonberekeningen te maken en specifieke vragen hierover te beantwoorden. Ook kun je de wijzigingen in de wetgeving op de juiste manier toepassen.

PDL-update

In de maand december geven wij een PDL Update. Deze PDL Update is bedoeld voor iedereen die in het verleden PDL® heeft behaald of op dit niveau werkzaam is, en op de hoogte wil blijven van de laatste wijzigingen. Informatie over de inhoud en inschrijving kun je hier vinden.

Studieprogramma

       
Loonheffingen 7 lessen van 2¾ uur Febr ‘21 - Mrt ‘21 Examen: april ‘21
Arbeidsrecht & Sociale zekerheid 5 lessen van 2¾ uur Apr ‘21 - Mei ‘21 Examen: mei ‘21
Personeel, Organisatie & Communicatie 3 lessen van 2¾ uur Juni ‘21 Examen: juni ‘21

Module Loonheffingen niveau 4

De belangrijkste examenstof voor deze module:

Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4

De belangrijkste examenstof voor deze module:

Module Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4

De belangrijkste examenstof voor deze module:

Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 4. Voor het volgen van de opleiding PDL® is geen specifieke vooropleiding nodig! Het diploma PDL® is een goede basis voor de vervolgopleiding VPS (Vakopleiding Payroll Services)

Startdatum

PDL® wordt gegeven op de woensdagavond van 18.30 tot 21.15 uur, start 3 februari.

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 7 uur huiswerk per les.

Cursuskosten

Cursusgeld € 995, boekengeld € 274, examengeld voor PDL € 184 per module. Het is ook mogelijk per module in te schrijven en te betalen. De prijzen per module staan op het inschrijfformulier. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Studiekosten zijn vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De belastingdienst ziet het cursusgeld, boekengeld en examengeld als scholingsuitgaven. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst!

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Meer dan 75 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Bijzonderheden

Indien je in het bezit bent van het Praktijkdiploma Loonadministratie PDL® kun je je inschrijven in het Register (RSa) van het NIRPA. Je mag in dit geval de titel RSa (Register Salarisadministrateur) gebruiken. NIRPA waakt o.a. over de kwaliteit van loonadministrateurs en payroll professionals. Voor meer informatie kijk op www.nirpa.nl. Als geregistreerd salarisadministrateur PDL® laat je aan jouw werkgever of potentiële werkgever zien dat jouw kennis met betrekking tot het vakgebied up-to-date is en dat je je eigen ontwikkeling serieus neemt.

Inschrijfformulier Studievoorwaarden