Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Praktijkdiploma loonadministratie


In de opleiding voor het Praktijk Diploma Loonadministratie leer je hoe je een goede loonadministratie moet opzetten. Op basis van actuele stof en praktijkgerichte voorbeelden ontwikkel je inzicht in actuele wet- en regelgeving en de manier waarop die doorwerkt in de loonadministratie. Na afronding van de opleiding ben je in staat om zelfstandig een loonadministratie te voeren, loonberekeningen te maken en specifieke vragen hierover te beantwoorden. Ook kun je de wijzigingen in de wetgeving op de juiste manier toepassen.

PDL-update

In de maand december geven wij een PDL Update. Deze PDL Update is bedoeld voor iedereen die in het verleden PDL® heeft behaald of op dit niveau werkzaam is, en op de hoogte wil blijven van de laatste wijzigingen. Informatie over de inhoud en inschrijving kun je hier vinden.

Studieprogramma

       
Loonheffingen 7 lessen van 3 uur Sept ‘22 - Okt ‘22 Examen: nov ‘22
Arbeidsrecht & Sociale zekerheid 5 lessen van 3 uur Nov ‘22 - Dec ‘22 Examen: dec’ 22
Personeel, Organisatie & Communicatie 3 lessen van 3 uur Jan’23 Examen: jan ‘23

Module Loonheffingen niveau 4

Ieder bedrijf dat personeel in dienst heeft, doet een aangifte loonheffingen en betaalt loonheffingen. Denk bijvoorbeeld aan loonbelasting, premies werknemersverzekeringen en inkomstenafhankelijke bijdrage Zorgverzekeringswet.
Wil jij je specialiseren in de loonadministratie van een (middel)grote organisatie? Met het certificaat Loonheffingen niveau 4 op zak heb je alle kennis in huis om dit belangrijke onderdeel van de loonadministratie uit te kunnen voeren.

Module Arbeidsrecht & sociale zekerheid niveau 4

Arbeidsverhoudingen, Sociale Zekerheid, arbeidsovereenkomst, werkloosheid en arbeidsongeschiktheid. Allemaal onderwerpen die je als personeelsconsulent of salarisadministrateur moet kennen en moet kunnen toepassen in jouw werk. Het certificaat Arbeidsrecht & Sociale Zekerheid niveau 4 op jouw cv biedt een mooie meerwaarde.

Module Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4

Voor een personeelsfunctionaris of loonadministrateur is het van belang brede kennis te hebben op meerdere vakgebieden. Denk bijvoorbeeld aan functieomschrijvingen opstellen en een personeelsbeleid formuleren. Of kennis van organisaties zoals de belangrijkste begrippen met betrekking tot de administratie en de rol van automatisering. Ook communicatie is een belangrijk onderdeel van het vak. Het weten van verschillende gespreksvormen of de richtlijnen voor conflictbehandeling kunnen bijvoorbeeld nuttig zijn voor het goed uitvoeren van de werkzaamheden. Met het certificaat Personeel, Organisatie & Communicatie niveau 4 kom je goed beslagen ten ijs

Opleidingsniveau

Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 4. Voor het volgen van de opleiding PDL® is geen specifieke vooropleiding nodig! Het diploma PDL® is een goede basis voor de vervolgopleiding VPS (Vakopleiding Payroll Services)

Startdatum

PDL® wordt klassikaal gegeven op onze leslocatie in Veenendaal, op de maandagavond van 19.00 tot 22.00 uur, start 12 september 2022.

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 7 uur huiswerk per les.

Cursuskosten

Cursusgeld € 1.150, boekengeld € 288, examengeld voor PDL € 190 per module. Het is ook mogelijk een losse module te volgen. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Ontvang je een uitkering van het UWV? Is scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV jouw opleiding. Manuels Opleidingen heeft een raamovereenkomst Inkoopkader Scholingsdiensten en voldoet hiermee aan alle door het UWV gestelde eisen.

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Al 80 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Bijzonderheden

Indien je in het bezit bent van het Praktijkdiploma Loonadministratie PDL® kun je je inschrijven in het Register (RSa) van het NIRPA. Je mag in dit geval de titel RSa (Register Salarisadministrateur) gebruiken. NIRPA waakt o.a. over de kwaliteit van loonadministrateurs en payroll professionals. Voor meer informatie kijk op www.nirpa.nl. Als geregistreerd salarisadministrateur PDL® laat je aan jouw werkgever of potentiële werkgever zien dat jouw kennis met betrekking tot het vakgebied up-to-date is en dat je je eigen ontwikkeling serieus neemt.

Inschrijven Studievoorwaarden