Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Praktijkdiploma boekhouden


Kijk de vacatures er maar op na, de opleiding Praktijk Diploma Boekhouden wordt veel gevraagd! Een brede en gevarieerde opleiding waarbij je inzicht krijgt in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen. Met het diploma PDB® op zak ben je bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties zelfstandig de boekhouding te voeren. In grote organisaties ben je een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller. PDB® is vaak het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven!

Studieprogramma

De opleiding PDB® is te volgen op de maandagavond of donderdagavond. Je kunt je per module inschrijven of voor de gehele opleiding. De volledige PDB® opleiding duurt één schooljaar.

       
Bedrijfsadministratie 14 lessen van 3 uur   Start in januari en september
Kostencalculatie 8 lessen van 3 uur   Start in januari en september
Financiering 6 lessen van 3 uur   Start in mei en november

Inhoud module Bedrijfsadministratie:

Met het certificaat Bedrijfsadministratie niveau 4 ben je in staat journaalposten te maken voor een eenmanszaak, besloten vennootschap (bv) en vennootschap onder firma (vof) aan de hand van boekingsstukken. Je kunt overzichten samenstellen zoals een grootboekrekening en een kolommenbalans. Ook kun je boekingen maken in een geautomatiseerde omgeving. Een flinke stap in de richting van het zelfstandig kunnen voeren van een boekhouding.

Inhoud module Kostencalculatie:

Hoe staat het bedrijfsresultaat ervoor? Wat is de kostprijs en hoe verhoudt zich dit tot de verkoopprijs? Met het Associatiecertificaat Kostprijscalculatie niveau 4 op zak, geef je moeiteloos antwoord op deze vraag. Je weet hoe je kostprijs- en verkoopprijsberekeningen bij een handelsonderneming en dienstverlenende onderneming maakt en hoe je het resultaat van productie en verkoop berekent. Je hebt inzicht in resultaten en presentatiemethoden. Door de focus op het toepassen van de theorie, kun je direct de geleerde materie in de praktijk brengen. Met het diploma Kostencalculatie niveau 4 kun je als (toekomstig) financieel-administrateur zelfstandig deze taken uitvoeren.

Inhoud module Financiering

Met Financiering niveau 4 heb je de belangrijkste theorie paraat met betrekking tot financiering. Denk bijvoorbeeld aan de termen agio, aandelen en verschillende ondernemingsvormen. Je kunt berekeningen maken ten behoeve van de periodeafsluiting en kengetallen berekenen. Door de focus op theorie kun je in de praktijk altijd op je kennis terugvallen en met vertrouwen solliciteren op je favoriete baan.

Startdatums

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 6 uur huiswerk per week.

Vanwege de positieve ervaringen van onze cursisten bieden wij de PDB® opleiding ook online aan op dezelfde tijden als de klassikale lessen. Je hebt tijdens de online les de mogelijkheid om vragen te stellen via je microfoon of door het sturen van een chatbericht. Deelname is heel eenvoudig, je hoeft niets te installeren op je computer.

Opleidingsniveau

Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 4. Voor het volgen van de opleiding PDB® is geen specifieke opleiding nodig! Het diploma PDB® is een goede basis voor de hogere administratieve opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Cursuskosten

Het cursusgeld bedraagt € 1.650, dit is inclusief de opleiding BKB®. Een indicatie voor het boekengeld is € 276 en voor examengeld PDB® € 190 per module. Het is ook mogelijk per module in te schrijven en te betalen. De prijzen per module staan vermeld op het inschrijfformulier. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Ontvang je een uitkering van het UWV? Is scholing nodig om ander werk te vinden? Dan betaalt UWV jouw opleiding. Manuels Opleidingen heeft een raamovereenkomst Inkoopkader Scholingsdiensten en voldoet hiermee aan alle door het UWV gestelde eisen.

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Al 80 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Inschrijven Studievoorwaarden