Administratieve Opleidingen in Veenendaal

Praktijkdiploma boekhouden

Kijk de vacatures er maar op na, de opleiding Praktijk Diploma Boekhouden wordt veel gevraagd! Een brede en gevarieerde opleiding waarbij je inzicht krijgt in de boekhoudkundige en bedrijfseconomische processen die zich in een organisatie afspelen. Met het diploma PDB® op zak ben je bij uitstek geschikt om in kleine en middelgrote organisaties zelfstandig de boekhouding te voeren. In grote organisaties ben je een waardevolle kracht als assistent van de administrateur of controller. PDB® is vaak het begin van een succesvolle carrière in het bedrijfsleven!

Studieprogramma

Bij starten met de opleiding PDB® in februari 2021 geldt het onderstaand schema:

       
Kostencalculatie 9 lessen van 3 uur Feb ‘21 - April ‘21 Examen: april ‘21
Financiering 6 lessen van 3 uur Mei ‘21 - Juni ‘21 Examen: juni ‘21
Bedrijfsadministratie 14 lessen van 3 uur Sept ‘21 - Jan ‘22 Examen: januari ‘22

Inhoud module Bedrijfsadministratie:

Inhoud module Kostencalculatie:

Inhoud module Financiering

Het opleidingsniveau is vergelijkbaar met MBO 4. Voor het volgen van de opleiding PDB® is geen specifieke vooropleiding nodig! Het diploma PDB® is een goede basis voor de hogere administratieve opleiding Moderne Bedrijfsadministratie (MBA).

Startdata

De klassikale lessen zijn te volgen op maandagmorgen, maandagavond of donderdagavond. Ben je een keer verhinderd? Bij voldoende plaats mag je de les op een ander dagdeel inhalen!
Vanwege de positieve ervaringen van onze cursisten bieden wij de opleiding PDB ook live via webinars aan op dezelfde tijden als de klassikale lessen. Je hebt tijdens het webinar de mogelijkheid om vragen te stellen via je microfoon of door het sturen van een chatbericht. Deelname is heel eenvoudig, je hoeft niets te installeren op je computer.

Naast de lessen moet je rekening houden met ongeveer 6 uur huiswerk per week.

Cursuskosten

Het cursusgeld bedraagt € 1.450, dit is inclusief de opleiding BKB®. Een indicatie voor het boekengeld is € 200 en voor examengeld PDB® € 184 per module. Het is ook mogelijk per module in te schrijven en te betalen. De prijzen per module staan vermeld op het inschrijfformulier. De bedragen voor boeken- en examengeld zijn opgenomen als indicatie, Manuels Opleidingen heeft hier geen invloed op.

Studiekosten zijn vaak aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. De belastingdienst ziet het cursusgeld, boekengeld en examengeld als scholingsuitgaven. Kijk voor meer informatie op de site van de belastingdienst!

Examens

De opleiding kan je afsluiten met een erkend examen dat landelijk wordt afgenomen door de Associatie voor Examinering. Het examen is een online examen, volledig achter de computer. Het grote voordeel hiervan is dat het kan worden afgenomen op een door jou gekozen moment.

De Nederlandse Associatie voor Examinering is één van de grootste onafhankelijke exameninstituten in Nederland. Meer dan 75 jaar is de Associatie toonaangevend in de markt bij het maken én afnemen van examens voor hooggewaardeerde diploma’s. Een diploma van de Associatie is meer dan een papiertje. Een Associatiediploma is een kwaliteitskeurmerk. En dát opent deuren bij werkgevers.

Inschrijfformulier Studievoorwaarden